Het stuur in eigen handen

Merel's wereld(s)

Toen ik longkanker kreeg, wist ik dat de kans best groot was, dat er uitzaaiingen in de hersenen zouden komen. Dat maakt natuurlijk dat ik bij elk hoofdpijntje of ‘slecht zicht’ of spierpijn in mijn nek bang ben. Bang voor progressie en bang voor uitzaaiingen in de hersenen. Meermaals heb ik hierover gesproken met mijn arts; wil ik weten of er uitzaaiingen zijn, of wacht ik tot ik klachten krijg? Mijn arts zegt dat ze pas ingrijpen als ik klachten krijg. Een beslissing om een MRI te maken had ik daarom niet durven nemen. Wat als ik uitzaaiingen heb en er nog niets aan gedaan wordt… Bah en dan heb je nog de praktische vragen, mag ik dan bijvoorbeeld  nog wel autorijden met tumoren in het hoofd, is elke chagrijnige bui een gedragsverandering?

Op 6 september, uitgerekend op mijn verjaardag, was het dacht ik dan zover: watten in mijn hoofd, de neiging om scheel…

View original post 620 more words