WAR ON…. ??

Merel's wereld(s)

Langzamerhand kom ik qua stukjes schrijven in een neerwaartse spiraal terecht. Het aantal onderwerpen waar ik over wil schrijven groeit, waardoor de drempel steeds groter wordt om te beginnen. En dat terwijl ik het erg leuk vind om te schrijven. Vandaag heb ik mezelf bij mijn nekvel gepakt en een schop onder de kont gegeven. Gewoon gaan zitten, schrappen, samenvoegen en tikken…

Misschien omdat ik nu zelf kanker heb, maar het valt me op dat er de laatste tijd best veel over kanker geschreven wordt. 19 september stond in de Volkskrant een essay van Ellen de Visser, over het gebruik van oorlogsmetaforen als het over kanker gaat. Dit herken ik. Als ik op de Amerikaanse patiënten site Inspire.com kijk, zie ik dat (met name Amerikaanse) kankerpatiënten zichzelf survivors noemen en termen gebruiken als: ‘kill the bastard, of kill the beast’, ‘war on cancer’  ‘be brave’ etc. In Nederland wordt deze beeldtaal in mindere mate ook…

View original post 1,018 more words