Zen

Merel's wereld(s)

Juist omdat het zo goed met me gaat, verval ik al weer snel in mijn oude gewoonte, om over grenzen heen te gaan. Het leven is ook zo leuk, dat ik het liefst alles wil meemaken. Naast gezin, werk en sport zijn er door de ‘kanker’ nieuwe activiteiten bijgekomen, waar ik me mee bezig houd. Via of door Longkanker Nederland werd ik al een paar keer benaderd mee te denken over een aantal ontwikkelingen op het gebied van longkanker. Bijvoorbeeld om voor het VUmc feedback te geven op een te ontwikkelen keuzewijzer. Deze keuzewijzer moet duidelijkheid aan patiënten geven, wat de verschillen zijn tussen radiatie en opereren. Hierdoor kan de patiënt, samen met zijn arts, zelf een goede afgewogen keuze maken. Uiteraard wil ik daar graag aan meewerken, het lijkt op mijn dagelijks werk. In november mag ik als patiënt meedenken over een meerjaren onderzoeksagenda en verder zit ik in de patiëntenraad van Longkanker Nederland, die binnenkort voor het eerst bij…

View original post 962 more words