Cancerversary en de dingen die er echt toe doen.

Merel's wereld(s)

11 november 2015. En dan is er toch echt ineens een jaar voorbij, mijn eerste jaar in blessuretijd. Een heftig, emotioneel en intens jaar! Een jaar waarin mij duidelijk werd, waar het in het leven echt om draait.compassiedoen

De afgelopen paar weken heb ik mijn ‘eigen kankerfilm’ weer een paar keer afgespeeld. De afschuwelijke tijd voor de diagnose toen ik mij ziek voelde maar niet wist wat het was, de duidelijk gestelde diagnose zonder fatsoenlijke nazorg, het vertellen aan de kinderen, de berusting na ‘het vonnis’ omdat er eindelijk duidelijkheid was, de ziekenhuisopname met het vele vocht rond het hart, de chemo’s, de pillen en natuurlijk de scanxiety.

Maar dit jaar is ook zoveel meer geweest dan alleen de ziekte.

19 jaar geleden heb ik Hans leren kennen en tot op de dag van vandaag ben ik daar zo mega blij om. Moeiteloos draaide hij het gezin en huishouding tijdens mijn chemo’s. Hij vangt…

View original post 635 more words

Published by

merelhennink

vrouw, 48 jaar, samen met mijn man 2 geweldige kinderen van 10 en 12 jaar. Met veel plezier werkzaam bij de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen, bij zowel de opleiding als het lectoraat Integraal Jeugdbeleid. Sporten vind ik heerlijk, daar word ik gelukkig van. Sinds november 2014 is longkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren geconstateerd. Het blijkt dat de Ros1 translocatie oorzaak is.