Kanker heb je samen

Merel's wereld(s)

 Zingeving is voortdurend klussen aan samenwerkingsvormen in veranderlijke samenlevingen. (Rene Gude in Trouw 30-3-2014)

Ziek zijn ben je niet alleen. Gezin, familie en vrienden zijn allemaal ook een beetje ‘ziek’, al is het maar door het ervaren van de kwetsbaarheid van het leven. Het leven van mijn gezin is 180 graden veranderd sinds de diagnose.Een diagnose geeft wel de kracht om snel, effectief en vanuit je eigen behoeften te handelen, zodat het leven van jou en je liefsten om je heen zo goed mogelijk kan verlopen.

Al heel snel had ik voor mezelf duidelijk dat ik één huisarts binnen het huisartsencollectief als ‘mijn’ huisarts wilde. Ik had respect voor de manier waarop hij mij als volwaardig mens tijdens de diagnosefase had behandeld en bovendien heeft hij de juiste mix tussen empatisch vermogen en pragmatisch handelen.
Mijn arts in het ziekenhuis wil ik het liefste ook niet meer kwijt, omdat hij juist weer de goede mix tussen wetenschappelijke kennis en het zien van…

View original post 644 more words

Published by

merelhennink

vrouw, 48 jaar, samen met mijn man 2 geweldige kinderen van 10 en 12 jaar. Met veel plezier werkzaam bij de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen, bij zowel de opleiding als het lectoraat Integraal Jeugdbeleid. Sporten vind ik heerlijk, daar word ik gelukkig van. Sinds november 2014 is longkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren geconstateerd. Het blijkt dat de Ros1 translocatie oorzaak is.