Interview met Bram

Merel's wereld(s)

Zoals ik in mijn vorige blog ‘kanker heb je samen’ al schreef, wilde mijn oudste Bram ook graag een keer vertellen over zijn ervaringen als kind van…
Op een avond hebben we heerlijk in het donker in bed met een dictafoon aan een gesprek gehad waarbij ik niet oordeelde, goed luisterde en doorvroeg. Best lastig als je delen van de uitkomst al kent en het hem eigenlijk in de mond wil leggen. Dat heb ik geprobeerd niet te doen. Een methode van storytelling, die best lastig bij een kind is toe te passen. De stukjes hieronder zijn dan ook werkelijke weergaven van het gesprek. Af en toe een paar woorden of zinsbouw aangepast, zodat het geen letterlijke citaten zijn, maar wel volledig uit de mond van Bram zijn gekomen.
Bram was 10 en zat in groep 7 toen ik ziek werd. Qua karakter is hij te omschrijven als een sensitief, druk en chaotisch…

View original post 1,388 more words

Published by

merelhennink

vrouw, 48 jaar, samen met mijn man 2 geweldige kinderen van 10 en 12 jaar. Met veel plezier werkzaam bij de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen, bij zowel de opleiding als het lectoraat Integraal Jeugdbeleid. Sporten vind ik heerlijk, daar word ik gelukkig van. Sinds november 2014 is longkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren geconstateerd. Het blijkt dat de Ros1 translocatie oorzaak is.