Een nieuwe weg

Merel's wereld(s)

Naar aanleiding van het voelen van een nieuwe bobbel, heb ik in overleg met mijn arts mijn afspraak een week kunnen vervroegen. En weer werd gelijk aan mijn verzoek voldaan. Top hoe er vanuit het Martiniziekenhuis met je werd meegedacht, dat voelde zo fijn. Van te voren had ik mijn arts weer via mail bestookt met allerhande behandelopties en dilemma’s.

In het programma Kijken in de ziel werd gezegd: ‘We hebben een mythe gemaakt van kankerpatiënten dat je altijd vecht en dapper bent. Dat ontneemt je de kans om kwetsbaar te zijn.’ Zo voelde ik me deze week, kwetsbaar en mentaal moe. Tijd voor bezinning, even geen mensen (behalve mijn gezin) om me heen. Er moest wel een interne strijd worden gevoerd, want waarom wel sporten en leuke dingen doen, terwijl je eigenlijk had moeten werken. Voor de balans was deze rust essentieel. Gelukkig kon ik vanuit huis wel de noodzakelijke zaken regelen en heb ik fantastische collegae die…

View original post 721 more words

Published by

merelhennink

vrouw, 48 jaar, samen met mijn man 2 geweldige kinderen van 10 en 12 jaar. Met veel plezier werkzaam bij de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen, bij zowel de opleiding als het lectoraat Integraal Jeugdbeleid. Sporten vind ik heerlijk, daar word ik gelukkig van. Sinds november 2014 is longkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren geconstateerd. Het blijkt dat de Ros1 translocatie oorzaak is.